میتوانم برای پذیرش در دانشگاه های خارجی به تنهایی اقدام کنم؟
فهرست مطالب
این روزها تصمیم به اپلای و پذیرش در دانشگاه های خارجی در میان بیشتر دانشآموزان و دانشجویان به طرز چشمگیری افزایشیافته است. دلایل بسیاری از جمله کیفیت بالاتر آموزش، امکانات پژوهشی مناسب، فرصتهای شغلی بیشتر و توسعه شخصی و فردی مواردی هستند که در نهایی کردن این تصمیم تأثیر بسیاری دارند. در این راه اولین چالش و سؤال بزرگی که همه افراد با آن مواجه میشوند این است که میتوانند برای پذیرش در دانشگاههای خارجی بهتنهایی اقدام کنند؟
قبل از هر چیزی باید به این نکته توجه داشته باشید که اپلای در دانشگاه های خارجی فرایندی پیچیده و زمانبر است. به همین دلیل اکثر افراد تصمیم به اقدام و پرداخت هزینه به موسسه های مهاجرتی بهمنظور پیشبردن فرایندپذیرش میکنند؛ اما امروزه باتوجهبه منابع و اطلاعات بسیاری که در این زمینه وجود دارد میتوانید بهتنهایی نسبت به پذیرش در دانشگاه های خارجی بدون پرداخت هزینه به موسسه های مهاجرتی اقدام کنید. بااینحال این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که از شرایط تحصیل در خارج به طور کامل آگاهی داشته باشید و سپس اقدام کنید. در این راه تیم حرفهای مسیر باما با ارائه اطلاعات کامل و کاربردی در زمینه پذیرش در دانشگاههای خارجی و مشاوره تخصصی و حرفهای شما را در مسیر رسیدن به آرزوهایتان همراهی میکند.
اپلای و پذیرش در دانشگاه های خارجی به چه معناست؟
اپلای و پذیرش در دانشگاه های خارجی به فرایند و مراحلی اشاره دارد که افراد برای ورود و ادامه تحصیل در یک دانشگاه خارجی باید طی کنند. برای این کار، شما باید نسبت به مراحل و شرایط تحصیل در خارج و اپلای در دانشگاه موردنظر خود آشنایی کامل داشته باشید و مدارک لازم را تهیه و ترجمه کنید. همچنین باید نتایج آزمونهای استاندارد و بینالمللی زبان مانند تافل، آیلتس، گره، جی آر ای و… را نیز برای ارائه داشته باشید؛ پس از ارسال درخواست، شما باید منتظر پاسخ دانشگاه باشید که ممکن است مثبت یا منفی باشد. در صورت مثبتبودن پاسخ، شما باید اقدامات لازم را برای اخذ ویزا، بلیط هواپیما، تأمین مسکن و… انجام دهید؛ اگر پاسخ منفی باشد، شما باید سعی کنید علت ردشدن خود را بفهمید و در صورت امکان درخواست خود را اصلاح یا تکرار کنید.
پذیرش در دانشگاه های خارجی؛ شرایط تحصیل در خارج
شرایط تحصیل در خارج از کشور به مقصد، رشته و سطح تحصیلی که قصد دارید برای آن اپلای کنید، بستگی دارد. برای انتخاب یک کشور مناسب و پذیرش در دانشگاه های خارجی با سطوح بالاتر، باید به عواملی مانند هزینههای زندگی، فرهنگ و زبان، امکانات آموزشی و پژوهشی، وضعیت اقتصادی و سیاسی و امنیت کشور بیشتر توجه کنید. بهطورکلی برخی از اصلیترین شرایط تحصیل در خارج را میتوان موارد زیر دانست.
1. مدارک تحصیلی
برای اپلای و پذیرش در دانشگاه های خارجی، شما باید دارای مدارک تحصیلی معتبر باشید. این مدارک باتوجهبه سطح تحصیلی موردنیاز دانشگاه موردنظرتان میتواند شامل مدرک دیپلم، پیشدانشگاهی، لیسانس و یا فوقلیسانس باشد که باید ترجمه و ارائه کنید.
2. شرایط تحصیل در خارج؛ زبان مورد نیاز
یکی از شرایط اصلی برای پذیرش در دانشگاه های خارجی برای دانشجویان بینالمللی، داشتن دانش و مهارت بالا در زباناصلی آن کشور و زبان انگلیسی است. بهطورکلی برای اپلای و تحصیل در خارج نیاز به ارائه مدارک بینالمللی زبان مانند آیلتس و یا تافل دارید که یکی از مهمترین شرایط تحصیل در خارج محسوب میشود.
3. مدارک و ارزیابی
از دیگر شرایط پذیرش در دانشگاه های خارجی این است که باتوجهبه دانشگاهی که قصد اپلای به آن را دارید، باید مدارکی مانند رزومه تحصیلی، توصیهنامه و حتی گاهی مقالات نوشته شده را برای ارائه داشته باشید. همچنین، بعضی دانشگاهها ممکن است بر اساس نتایج آزمونهای استانداردی مانند SAT، ACT و GRE عملکرد شما را ارزیابی کنند.
4. هزینههای تحصیل
برای گرفتن پذیرش در دانشگاه های خارجی باید توانایی پرداخت هزینههای زندگی، شهریه دانشگاه و دیگر هزینهها را داشته باشید. جهتپذیرش در برخی از دانشگاههای خاص ممکن است نیاز به اثبات منابع مالی و ارائه اطلاعات مالی داشته باشید که ثابت کند میتوانید همه هزینهها را پرداخت کنید؛ البته با گرفتن فاند و بورسیههای تحصیلی میتوانید بهصورت رایگان در دانشگاه تحصیل کنید.
تحصیل در خارج از کشور و پذیرش در دانشگاه های خارجی چالشها و فرصتهای زیادی را در بر دارد که باید با برنامهریزی دقیق و اطلاعات کافی نسبت به آن اقدام کنید. اگر قصد تحصیل در ایتالیا را دارید با مطالعه مقاله همه چیز درمورد بورسیه استانی ایتالیا میتوانید اطلاعات مفید و جامعه در این زمینه کسب کنید.
مراحل پذیرش در دانشگاه های خارجی
شرایط تحصیل در خارج باتوجهبه دانشگاه و کشوری که برای اپلای انتخاب میکنید ممکن است تفاوت داشته باشد؛ اما بهطورکلی برای پذیرش در دانشگاه های خارجی برخی مراحل مشترک وجود دارد که اگر قصد دارید بهتنهایی برای گرفتن پذیرش و اپلای اقدام کنید، باید حتماً با همه آنها آشنایی داشته باشید. در ادامه به برخی از اصلیترین مراحل مشترک در اپلای و پذیرش در دانشگاههای خارجی میپردازیم.
1. انتخاب دانشگاه و کشور موردنظر
اولین قدم برای اقدام به اپلای و پذیرش در دانشگاه های خارجی، انتخاب دانشگاه مناسب و کشوری است که با روحیات و شرایط شما سازگار باشد. در این مرحله با بررسی اطلاعات هر دانشگاه حتماً هزینههای تحصیل در دانشگاه و زندگی در آن کشور را نیز بررسی کنید؛ بهعنوان نمونه مزایایی مانند بورسیههای تحصیلی متنوع و وامها و کمکهای مالی که توسط دانشگاههای ایتالیا ارائه میشود، این کشور را به یکی از محبوبترین مقصدها در سالهای اخیر برای تحصیل رایگان تبدیل کرده است. انتخاب کشور تا حد بسیاری به خواستهها و شرایط خود شما بستگی دارد.
2. اساسی ترین اصل اپلای و پذیرش؛ دریافت مدارک بینالمللی و تقویت زبان
بدون شک یکی از اصول اساسی برای گرفتن اپلای و پذیرش در دانشگاه های خارجی، تقویت مهارتهای زبان و شرکت در یکی از آزمونهای معتبر مانند TOEFL و یا IELTS است. بهطورکلی تمام دانشگاههای خارجی یکی از شرایط پذیرش دانشجوی بینالمللی را کسب نمره قبولی و ارائه مدرک معتبر در یکی از این آزمونها قرار دادهاند.
باتوجهبه دانشگاه و کشوری که انتخاب میکنید ممکن است به مدرک تخصصی زبان آن کشور نیز احتیاج داشته باشید. به این نکته توجه داشته باشید که هرچه نمره زبان شما در آزمونها بالاتر باشد، شرایط دریافت بورسیه تحصیلی و پذیرش در دانشگاه راحتتر خواهد بود.
3. کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص دانشگاه
کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص دانشگاهی که انتخاب کردهاید شاید بهظاهر ساده به نظر برسد؛ اما همین اطلاعات میتواند تا حد زیادی باقی مراحل را برای شما مشخص کند و مسیر پیش رو را بیشتر به شما نشان دهد. در این مرحله بهتر است به وبسایت دانشگاهی که قصد اپلای به آن را دارید مراجعه کنید و اطلاعات لازم را به دست آورید. برخی از این اطلاعات که باید بررسی کنید عبارتاند از:
- تاریخ و زمان شروع پذیرش دانشگاه
- اطلاعاتی در خصوص اساتید دانشگاه و حوزه مطالعاتی آنها
- نحوه ارسال درخواست اپلای و پذیرش
- مهلت زمانی که میتوانید درخواستتان را ارسال کنید
- شرایط گرفتن بورسیهها و کمکهزینههای تحصیلی
- مدارک موردنیاز برای گرفتن پذیرش در دانشگاه
بیشتر این اطلاعات را میتوانید در سایت خود دانشکده و یا دانشگاه پیدا کنید و اگر نیاز به اطلاعات بیشتر دارید بهتر است با جستوجو در اینترنت و با مراجعه به وبسایتها و موسسههای مهاجرتی معتبر در این زمینه مشاوره و اطلاعات کسب کنید.
4. مکاتبه و ایمیل به اساتید دانشگاه
در روند گرفتن پذیرش در دانشگاه های خارجی شما باید چند ماه قبل از شروع فرایندپذیرش و اپلای با اساتیدی که در خارج از کشور هستند، از طریق ایمیل ارتباط برقرار و مکاتبه کنید. بعد از مراجعه به سایت دانشکده و بررسی اساتیدی که در حوزه موردنظر شما برای اپلای هستند، از طریق ایمیل رزومه خود را برای آنها ارسال کنید. در این روند تنها کاری که باید انجام دهید این است که خودتان را بهخوبی معرف کنید تا بتوانید ذهنیت مثبتی از خود در ذهن استاد ایجاد کنید. باید به نحوی صحبت کنید که به استاد نشان دهید توانایی و مهارت لازم برای همکاری با ایشان در زمینه کاریشان را دارید.
البته به این نکته توجه داشته باشید که اساتید وقت زیادی برای خواندن نامهها و ایمیلهای طولانی را ندارند؛ بنابراین ایمیلهایی که برای اساتید میفرستید کوتاه و مختصر باشند تا پیام شما را بهصورت نصفه رها نکنند و تا انتها آن را بخوانند.
5. توصیهنامههای تحصیلی
در کنار مکاتبه با اساتید خارجی باید با اساتید خودتان در دانشگاه نیز صحبت کنید تا برای شما توصیهنامههای معتبر بنویسند. در روند پذیرش در دانشگاه های خارجی ارائه توصیهنامه اهمیت بسیار زیادی دارد. دانشگاههایی که اعتبار بالایی دارند از شما تقریباً سه توصیهنامه معتبر میخواهند. برای دریافت توصیهنامه سعی کنید از اساتیدی کمک بگیرید که شناخت بهتری از شما دارند.
6. مهم ترین شرط پذیرش در دانشگاه های خارجی؛ نوشتن رزومه تحصیلی
یکی دیگر از مراحل سخت و چالشی در گرفتن پذیرش در دانشگاه های خارجی که بهعنوان مهمترین شرایط تحصیل در خارج نیز محسوب میشود؛ نوشتن رزومه قوی است. نوشتن یک رزومه خوب و قوی در روند پذیرش شما اهمیت و تأثیر بسیار زیادی دارد. برخی از مواردی که باید در رزومه خود به آنها اشاره کنید عبارتاند از:
- سابقه تحصیلی
- سابقه شغلی
- نمرات قبولی و مدارک آزمونهای آیلتس، تافل و GRE
- پروژهها و مقالهها که تأثیر بسیاری در پذیرش شما دارند
- مهارتهای منحصربهفردی که دارید
7. نوشتن انگیزهنامه درست
یکی دیگر از شرایط تحصیل در خارج و مراحل گرفتن پذیرش در دانشگاه های خارجی را میتوان نوشتن و ارائه یک انگیزهنامه خوب و مناسب دانست. انگیزهنامه motivation letter یا statement of purpose نقش و تأثیر بسیاری در پذیرش داوطلبان در دانشگاه موردنظر دارد.
در انگیزهنامه ضمن معرفی خودتان به طور کامل به این اشاره کنید که چرا این دانشگاه و این رشته را برای تحصیل انتخاب کردهاید، نحوه و دلیل علاقهمند شدن به این رشته و فعالیتهای مرتبط با آن که انجام دادهاید را بیان کنید. همچنین در خصوص برنامه و اهدافی که برای آینده دارید و هدفتان از ادامه تحصیل صحبت کنید.
این نامهای که مینویسید را میتوان مهمترین چیزی دانست که کمیته پذیرش را برای پذیرش شما در دانشگاه متقاعد میکند. باید در نامه به آنها نشان دهید که کاملاً از برنامهها و اهداف دانشگاه و رشته آگاهی دارید و بهترین فرد برای پذیرش و ادامه تحصیل در این رشته و دانشگاه هستید. البته سعی کنید در نوشتن انگیزهنامه صداقت را نیز حتماً رعایت کنید.
8. گرفتن دانشنامه و ریز نمرات از دانشگاه محل تحصیل
در این مرحله برای پذیرش در دانشگاه های خارجی لازم است تا ریز نمرات در طول تحصیل و دانشنامه یا مدرک تحصیلیتان را از دانشگاه تحویل بگیرید. این مدارک را باید ترجمه رسمی کنید و به همراه دیگر مدارک برای دانشگاه موردنظر ارسال کنید.
9. پر کردن فرم و ارسال مدارک
ابتدا فرم درخواست یا همان اپلیکیشن فرم دانشگاه مقصد را پر کنید. بعد از پر کردن فرم، مدارکی را که از قبل آماده کردهاید را باید برای دانشگاه ارسال کنید. همه مدارک قبل از ارسال باید در دفترهای رسمی ترجمه شوند. برخی از مدارکی که باید ترجمه و برای دانشگاه ارسال شوند عبارتاند از:
- مدرک بینالمللی زبان انگلیسی
- ترجمه رسمی مدرک دیپلم، لیسانس و یا فوقلیسانس (باتوجهبه مقطع موردنظر برای اپلای)
- مدارک تحصیلی یا دانشنامه
- رزومه
- مقالات علمی و یا کتاب (برای گرفتن امتیاز بیشتر)
- ترجمه رسمی ریزنمرات
- توصیهنامه از اساتید معتبر دانشگاهی
- انگیزهنامه برای پذیرش
بعد از گذراندن همه این مراحل پذیرش در دانشگاه های خارجی و درنظرگرفتن شرایط تحصیل در خارج، درصورتیکه موفق به اخذ پذیرش در دانشگاه موردنظرتان شدید، نسبت به دریافت وقت سفارت و رزرو بلیط و… اقدام کنید و برای مصاحبه در سفارت خودتان را آماده کنید تا در نهایت به رؤیایی که در سر دارید برسید.
جمعبندی
اپلای و پذیرش در دانشگاه های خارجی یک فرایند پیچیده و چالشبرانگیز است که نیاز به برنامهریزی، تحقیق و تلاش دارد. این فرصت برای افرادی که میخواهند سطح علمی، فرهنگی و شخصی خود را ارتقا دهند، پذیرش و اپلای به کشورهای خارجی مانند ایتالیا و کانادا بسیار سودمند و ارزشمند است.
همانطور که اشاره کردیم اگر میخواهید بهتنهایی و بدون پرداخت هزینه به موسسه های مهاجرتی، کشور و دانشگاه مناسب برای ادامه تحصیل را انتخاب کنید، بهتر است قبل از هر چیزی در خصوص دانشگاه و کشور مقصد اطلاعات کافی را کسب کنید. با دوره جامع مهاجرت تحصیلی به ایتالیا همه اطلاعاتی را که برای گرفتن اپلای و نحوه پذیرش در دانشگاههای خارجی کشور ایتالیا نیاز دارید کسب میکنید و با دید بازتری میتوانید در این مسیر قدم بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم به پیج kouroshez سر بزنید یا با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید