رشته در پایتون و نحوه کار با آن
فهرست مطالب
منظور از رشته در پایتون تعدادی کاراکتر است که داخل یک جفت کوتیشن یا دابل کوتیشن قرار گرفته باشند. یکی از نکات مهم درباره کار با رشته ها در پایتون این است که نوع داده رشتهها را در پایتون نمیتوانید تغییر دهید و برای تغییر یکرشته باید رشتهای جدید بسازید. یک کاربرد رشته در برنامه نویسی پایتون مدیریت دادههای متنی در این زبان برنامهنویسی است.
برای ایجاد رشته در زبان پایتون تنها باید کاراکترهایی را که میخواهید، داخل کوتیشن یا دابل کوتیشن قرار دهید. از این کوتیشنها برای نمایش رشتههای چندخطی استفاده میشود. در این مقاله از مجموعه مقالات آموزشی مسیر باما اطلاعات جامع مربوط به رشته در پایتون و نحوه کار با آن را بررسی میکنیم.
زبان برنامهنویسی پایتون
قبل از پرداختن به مبحث رشته در زبان پایتون بهتر است ابتدا اطلاعاتی کلی درباره این زبان برنامهنویسی محبوب به دست آوریم. در حال حاضر زبان پایتون محبوبترین زبان برنامهنویسی است که بسیاری از برنامهنویسهای آماتور آن را بهعنوان اولین زبان برنامهنویسی خود انتخاب میکنند. یکی از دلایل محبوبیت پایتون سهولت یادگیری و تنوع کاربرد آن است. از پایتون برای پیادهسازی الگوریتمهای هوش مصنوعی و حتی موتور اجرای برنامه گوگل استفاده میشود.
این زبان برنامهنویسی یک زبان Multipurpose یا چندمنظوره است که میتوان از آن برای اغلب پروژهها استفاده کرد. ساخت وبسایتها، تحلیل دادهها و توسعه واسط گرافیکی کاربر برخی از کاربردهای پایتون است. کاربرد پایتون در حوزه های تکنولوژی مختلف ، پزشکی، اقتصاد و بسیاری دیگر از حوزهها کاربردیبودن این زبان برنامهنویسی را اثبات کرده است.
رشته در پایتون
برای آشنایی با رشته در زبان پایتون آن را به سادهترین شکل بیان میکنیم. زبان فارسی از 32 حرف الفبا تشکیل شده است. هرکدام از این حروف یک کاراکتر هستند. به مجموعه کاراکترهایی که بین دو کوتیشن (” “) (‘ ‘) قرار میگیرند، رشته (String) گفته میشود. حال این کوتیشنها میتواند دوگانه یا تکی باشد. رشتهها در پایتون تغییرناپذیر هستند؛ یعنی نمیتوان کاراکتر جدیدی را اضافه یا یکی از کاراکترهای قبلی را حذف کرد.
پس برای ساخت یک رشته در زبان پایتون کافی است تا یک یا چند کاراکتر را بین کوتیشنها قرار دهیم. یک کاربرد رشته در برنامه نویسی پایتون پردازش دادههای متنی است. با استفاده از in یا مقایسهگر داخلی پایتون میتوان فهمید که آیا یک عبارت درون رشته موردنظر وجود دارد یا خیر.
کار با رشته ها در پایتون
زبان برنامهنویسی پایتون مجموعهای از توابع از پیش تعریفشده را دارد که میتوان از آنها برای کار با رشته ها در پایتون استفاده کرد. با استفاده از اندیسها میتوان به کاراکترهای رشته در پایتون دسترسی داشت. اندیسها از صفر شروع میشوند. اگر کاربر بخواهد به کاراکتری خارج از دامنه اندیس دسترسی پیدا کند با خطای IndexError مواجه میشود؛ زیرا اندیس باید یک عدد صحیح باشد و نمیتوان از یک عدد ممیز شناور بهعنوان اندیس دسترسی به رشتهها استفاده کرد. در ادامه شیوههای کار با رشته در زبان برنامهنویسی پایتون را بررسی میکنیم.
1. جستجو در رشته
یکی از موارد کار با رشته ها در پایتون جستجوی یک رشته، کلمه یا کاراکتر در رشته دیگر است. به این منظور از روش find() استفاده میکنیم. این تابع سه ورودی میگیرد که تنها ورودی اول اجباری و دو ورودی دیگر اختیاری هستند. ورودی اول کاراکتر یا رشتهای است که جستجو میکنیم. ورودی دوم مشخصکننده اندیس شروع عملیات جستجو است و ورودی سوم اندیس پایان جستجو را تعیین میکند.
2. جداسازی رشته با کاراکتر خاص
مورد دوم مربوط به کار با رشته در پایتون جداسازی رشته با کاراکتر مخصوص است. فرض میکنیم اطلاعاتی را از کاربر گرفتهایم و میخواهیم عملیات تبدیل رشته به لیست را در پایتون انجام دهیم. جداسازی دادهها با یک کاراکتر خاص کار ما را آسان میکند. با استفاده از روش split() میتوان عملیات را اجرا کرد.
3. پیمایش رشته در پایتون
مورد سوم از موارد کار با رشته ها در پایتون، پیمایش رشته در زبان پایتون است. با استفاده از حلقهها در پایتون میتوان در یک رشته در زبان پایتون پیمایش کرد. اولین و راحتترین مورد برای پیمایش رشته، استفاده از اندیسها برای دسترسی به تمام کاراکترهای رشته است. یک روش جذاب برای پیمایش تکتک کاراکترهای رشته استفاده از in در حلقه for است.
4. کار با رشته ها در پایتون؛ فرمت دهی رشتهها
هنگام کار با رشته در پایتون، در مواقعی باید عملیات فرمتدهی یا قالبدهی رشتهها را انجام دهیم. برای فرمتدهی در پایتون میتوانیم از یکی از این سه روش استفاده کنیم: استفاده از روش f و قراردادن آن قبل از تعریف string، استفاده از روش format () روی رشته یا استفاده از روش %-formatting؛ البته روش سوم کمی قدیمی شده و از دو روش اول استفاده بیشتری میشود.
بررسی رشته در پایتون
هنگام کار با رشته در زبان پایتون وقتی بخواهیم وجود یا عدم وجود یک کلمه یا عبارت را در رشته بررسی کنیم از دو روش میتوان استفاده کرد.
- استفاده از کلمه کلیدی in: در صورت وجود مقدار true، در غیر این صورت عبارت false ظاهر میشود.
- استفاده از کلمه کلیدی NOT in: در صورت نبودن کلمه عبارت true و در غیر این صورت عبارت false ظاهر میشود.
کاربرد رشته در برنامه نویسی پایتون
رشته در پایتون مجموعهای از کاراکترها است و لازم نیست حتماً معنای ظاهری خاصی داشته باشند؛ بهعنوانمثال «I love you» و «PDTY65MB» هر دو رشته هستند. نکته قابلتوجه اینکه تمام کاراکترها اعم از حروف، فاصله و اعداد بخشی از رشته هستند. اولین کاربرد رشته در برنامه نویسی پایتون انتقال اطلاعات از برنامه به کاربر است.
درواقع رشته در زبان برنامهنویسی پایتون و بهطورکلی در برنامهنویسی بهعنوان یک ساختمان داده است که کلمات و توالی عناصر یا کاراکترها را ذخیره میکند. نتیجه اینکه مدیریت دادههای متنی اولین و مهمترین کاربرد کار با رشته ها در پایتون است. برخی عملیاتی که هنگام کار با رشتهها میتوان انجام داد عبارتاند از:
1. ایجاد تغییر در رشتهها
با استفاده از توابع ایجاد رشته در پایتون میتوان تغییراتی را در حروف رشتهها ایجاد کرد. برخی از این توابع عبارتاند از:
- Upper(): برای تبدیل کاراکترهای کوچک یک رشته به کاراکترهای بزرگ
- Low(): تبدیل کاراکترهای بزرگ رشته به کاراکترهای کوچک
- Title(): تبدیل رشته به حروف عنوان
2. عملیات الحاق روی رشتهها
یک مورد دیگر مربوط به رشته در زبان پایتون امکان پیوستن یا الحاق رشتهها به یکدیگر است. در زبان برنامهنویسی پایتون این کار به عهده کاراکتر (+) است. کاراکتر (*) نیز برای تکرار رشته به تعداد مشخصی استفاده میشود.
دسترسی به کاراکترهای رشته در پایتون
در بسیاری از مواقع هنگام کار با رشته ها در پایتون لازم است به کاراکترهای خاصی دسترسی داشته باشید. برای دسترسی به کاراکترها چند روش وجود دارد که در اینجا که در ادامه دو مورد از آنها را توضیح میدهیم.
1. روش slicing
برای دسترسی به چند کاراکتر از رشتههای پایتون از روش slicing (تکهکردن) استفاده میکنیم. برای تکهکردن رشته در زبان پایتون از براکت استفاده میکنیم. در براکت باید شروع و پایان رشته را نوشته و آنها را با یک دونقطه از هم جدا کنیم.
2. روش indexing
هنگام کار با رشته ها در پایتون برای دسترسی به یک کاراکتر از روش indexing (الحاق) استفاده میکنیم. به این منظور عدد کاراکتر موردنظر را داخل براکت قرار داده و آن را تکه میکنیم. نکته مهمی که هنگام الحاق تک رشته در پایتون باید بخاطرداشت اینکه شمارش از صفر شروع میشود. یعنی عدد 0 اولین کاراکتر است.
جمعبندی
در حال حاضر زبان برنامهنویسی پایتون محبوبترین زبان برنامهنویسی است. یادگیری آسان، سازگاری با تمام سیستمعاملهای اصلی و اوپن سورس بودن پایتون آن را به یک زبان برنامهنویسی محبوب و پرکاربرد تبدیل کرده است. یکی از اجزای مهم پایتون رشتهها هستند. منظور از رشته در پایتون عبارتی است که بین دو کوتیشن قرار میگیرد. حال این کوتیشن میتواند تکی یا دوگانه باشد. از موارد کار با رشته ها در پایتون میتوان به جداسازی رشته با کاراکتر خاص و فرمتدهی رشتهها اشاره کرد.
مهمترین کاربرد رشته در برنامه نویسی پایتون مدیریت دادهها و پردازش دادههای متنی است. هنگام کار با رشته ها در پایتون عملیات مختلفی مانند حلقهزدن در رشتهها و الحاق رشتهها را میتوان انجام داد. مسیر باما، مسیری مطمئن و امن برای رسیدن به رؤیاهای شماست. با مراجعه به آدرس masirbama.com/contact-us/ با ما در تماس باشید تا شما را در رسیدن به اهدافتان یاری کنیم. برای اطلاعات بیشتر به پیج kouroshez مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید